.

Vad är General data protection regulation GDPR ? (RGPD i Spanien).

.

Vad är GDPR?

.

I 20 års tid har personuppgiftslagen, PUL styrt hur och vem som får hantera personuppgifter, från 25 maj 2018 gäller GDPR med helt andra villkor.

De viktigaste punkter som har införts genom GDPR:

  • Om ditt företag inte behandlar personuppgifter på korrekt sätt så kan en så kallad administrativ sanktionsavgift på upp till 20 miljoner euro eller fyra procent av omsättningen utdömas.
  • Ökad övervakning och kontroll. Kontrollmyndigheter kommer att ställas under en gemensam EU-myndighet för dataskydd och får utökat ansvar och betydligt större resurser.
  • Ett så kallat dataskyddsombud blir ett krav i större organisationer och på alla myndigheter. Även i mindre företag som hanterar känsliga personuppgifter.
  • Godkännande av personuppgifter. När insamlingen av personuppgifter görs med ett godkännande blir reglerna hårdare. Du måste i efterhand kunna bevisa att samtycke har getts, och detta ska när som helst kunnas dras tillbaka.
  • E-post med reklam. Innan GDPR infördes var E-post vanligtvis undantagen, så är det inte längre. Det innebär att företag som skickar ut erbjudanden måste sätta sig in i vad som gäller.

Innehåller min webbsida personuppgifter?
De flesta webbsidor innehåller personuppgifter, telefonuppgifter, ett formulär eller ett konto som är synkroniserat med telefonen, det är inte helt enkelt att hålla kontroll på detta.

Hur skyddar jag mig och min webbsida?
Vi har hjälpt ett 100-tal av våra kunder att gå igenom deras webbsidor och gjort de förändringar som GDPR kräver, vi gör en snabb analys helt utan kostnad, om det behövs åtgärder kostar en komplett uppdatering 150 €. Då blir din webbsida helt säkrad och anpassad till de nya lagarna.

Kontakta oss gärna för säkerhets skull.

Kontakta Costadelsol.st:
Mobil: +34 659 66 45 67
E-post: info@costadelsol.st

Eller skriv en förfrågan via formuläret nedan.

Jag vill veta mer